Вход

Православен календар

Сатанизмът на модернизма

 

1608181746
Долният храм на Феодоровския събор в Санкт Петербург,
където няма икони на бездруго символичния иконостас

Бидейки компромис и престъпно съглашателство с атеизма от името на християнската вяра, а също и глупост провъзгласявана от името на Истината, модернизмът поощрява сатанизма.

Боейки се да не „отблъсне човека” със заповяданата от Бога ненавист и безпощадност към лъжата, модернизмът разтваря широко вратата на заразените от него души за ненавистника на Истината и врага на човешкия род.

В отговор на предателството на Божия Помазаник от „прогресивните” християни последва болшевишкият преврат и идването на комунистите на власт.

В отговор на заиграването със сатаната на „братствата за християнска борба” на Свеницки и „събранието на руските заводски и фабрични работници” на Гапон последва пролетарската революция с масовите разстрели на духовници и взривяване на храмове.

Грешат онези, които мислят, че пропагандата на сатанизма в Русия се храни с масовите митове от 90-те и следващото десетилетие за „пияните и корумпирани попове в мерцедеси”. Не. Новата митология на „самоотвержената и чиста дружба със света” в името на „изправлението на света към по-добро без насилие и дискриминация” представя също тъй нереално своя доброволен помощник – Христовата Църква. Пропагандата на открита ненавист към Христа, пропагандата на насилие, убийства, самоубийства, разврат – пропагандата на дявола – се ползва от тоталната масова забрана за борба със злото и неговата забрана. Тоталната психологизация и приспособленчество на Богооткровената вяра към падналия свят е нещо, което е невъзможно по същество, но пък е възможно като престъпно смешение в душите на недостойните християни.

Насаденият в масовото съзнание благодарение на модерната пропаганда положителен образ на „всеразбиращия” и „всесъчувстващия” свещеник, свещеник, който пред Бога няма правото да изгони от църквата кощунника, атеиста, развратника, содомита и сатаниста, е заменил със себе си и е застанал на мястото на свещеника – покровител на бандитите. Именно в този смисъл нашият „имидж” се е поправил, приближил се е повече до живота, до човека и е започнал по-добре да отговаря на изискванията на времето.

Ето на това предателство по отношение свидетелството на Истината, на коректността към лъжата, тоест на лъжесвидетелството за лъжата, на подмяната на християнството – религията на въплътения в безгрешно човешко естество безгрешен Бог – с кощунственото „християнство с човешко лице”, на това предателство и на тази подмяна Бог отвръща с допускане на революции, наказвайки подобното с подобно, заставяйки псето да яде своята бълвотина, наказвайки отстъпниците и малодушните с крайно осъществяване на техните безсрамни проекти. За капитулацията пред света Господ наказва с въставане на света против Църквата. Това въставане има абсолютно сатанински характер. И това е ярко доказателство за цялостния сатанизъм на църковния модернизъм.

Антимодернизм.ру

Превод: прот. Божидар Главев

Други статии от същия раздел:

module-template9.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти