Вход

Православен календар

„На пасбището на горното Царство стадо, отче, си възпитал, и с жезъла на догматите като зверове си прогонил ересите, възпявайки: „Благословен Си, Боже на отците ни!”

Втори канон на утренята, 7 песен, тропар
Неделя 4-та на Великия пост. Преп. Иоан Лествичник

Баптист и сциентолог начело на Украйна

 


Арсений Яценюк и Александър Турчинов

На най-високите политически постове в Украйна се оказаха хора, свързани с нетрадиционни за страната религиозни организации.

Председателят на Върховната Рада Александър Турчинов, който беше избран и за временно изпълняващ длъжността президент на Украйна, е баптистки пастор.

Турчинов е високопоставен член на партията на Юлия Тимошенко Общоукраинско обединение "Баткившчина" и е считан за нейния най-близък помощник. Първоначално Турчинов оглавяваше Службата за безопасност на Украйна, а след това стана и първи заместник-секретар на Съвета за национална безопасност и отбрана. Той е баптистки пастор и проповедник.

Арсений Яценюк, който в момента е новият украински премиер, също е личност с интересна биография. Сам той е сциентолог, а жена му е униатка. Майка му произхожда от древния юдейски род, от който произхожда авторитетният тълувател на Талмуда - равинът Бакай. Сестрата на Яценюк, според украинските СМИ, ръководи най-голямата сциентоложка организация в САЩ.

Российская Газета

Превод: Десислава Главева

Други статии от същия раздел:

module-template7.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти