Вход

Православен календар

Чудеса пред очите ни


Често на шега, а понякога на сериозно хората говорят, че раждането е първата крачка към смъртта. Това може и да е вярно в нашия пълен с относителност човешки живот. Но какво разделя тези две най-важни и съдбоносни стъпки? Постоянна, пълна с опасности и неизвестност, възходи и падения, радости и скърби гонитба, гонитба за мечта, идеал и щастие.
И все пак, нека се опитаме да поспрем само за 50 минути и да се огледаме наоколо, да видим окръжаващия ни свят, нашата природа, това, което е съвсем наблизо, но в този бяг, сред суетата и ежедневните грижи, е останало невидимо. Чудеса, за които науката няма отговор.
Докосвайки се до тези светини, ние ставаме съпричастни на духа на древното вселенско Православие. Това, което ще видите не е дело на нашите ръце. Ние само сме запечатали това, което ни е изпратил Господ. Тези велики знамения Господ Бог изпраща на нас грешните, за да повярваме и спасим душите си. „Който е от Бога, той слуша Божиите думи“, е казано в Евангелието, (Иоан. 8:47). Скъпи братя и сестри, ако вие сте от Бога, радвайте се и се веселете, защото Царството Небесно вътре във вас е.

СВАЛИ ФИЛМА

module-template16.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти