Вход

Православен календар

Истинската гной

 

Дякон Андрей Кураев

 

Публикуваният видеоматериал касае събития от края на 2007 и началото на 2008 година, когато Руският патриарх Алексий II участва в съвместен молебен с католици в парижката катедрала „Св. Богородица”. За нас е актуален, най-вече защото онагледява поведението на модернистите (в случая дякон Андрей Кураев), когато се опитват да оправдават подобни нелицеприятни факти от отстъплението.

Защитата, както сме коментирали и друг път, по правило върви по познатата ни схема:

Първо се опитват нагло да отрекат изобличаващите ги факти, после започват да го усукват, изкривявайки истината и претълкувайки каноните, след това произнасят хулата, че Църквата отдавна вече не познавала собственото си учение и каноните, че традиционно настроените духовници и миряни са необразовани и накрая изкарват лъжливо интерпретирани и поради това скандално звучащи „факти” от Църковната история.

Любимецът на модернистите - дякон Андрей Кураев, с присъщия си цинизъм дори съветва православните да вземат Книгата с каноните, „да я целунат и оставят на рафта” като нещо излишно за Православното съзнание и живот.

В друго свое интервю пък казва, че точно тези, свято почитащи църковните догмати и канони традиционно мислещи духовници и миряни са гной, която трябва да се изстиска от Тялото на Църквата.

От видеоматериала обаче става ясно, коя всъщност е истинската гной, която трябва да бъде изтискана.

 

 

Други статии от същия раздел:

module-template8.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти