Вход

Православен календар

Видинският митрополит Даниил е новият Български патриарх

 

3006241506

Днес 30 юни 2024 г. бе избран новият предстоятел на Българската православна църква – Българска патриаршия: Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Даниил.

Като честитим на Негово светейшество избора, молим Всемилостивия Бог да му дарува крепко здраве, отеческа мъдрост и разсъдителност, да го укрепява в нелекото му патриаршеско служение, да му изпраща Своята благодатна помощ в душегрижието за повереното му паство, което успешно да води през бурното море на този век към пристана на спасението!

Подай, Господи, новият Български патриарх да бъде верен на Божието слово съхранявано неповредено и до днес в Светата Православна Църква, както и на съборните определения – плод на велики и многоценни светоотечески трудове, да бъде неуморен в благовестието, твърд в изкушенията и ревностен в изповядването на Истината, която е Христос!

Направи го, Боже наш, достоен за званието и изпълни със сила всяко негово желание на благост и всяко дело на вярата, та да се прослави в него и във всички негови чеда нашият Господ (срв. 2 Сол. 1:11-12)!

На многая лета, Светейши владико!

Други статии от същия раздел:

module-template2.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти