Вход

Православен календар

„На пасбището на горното Царство стадо, отче, си възпитал, и с жезъла на догматите като зверове си прогонил ересите, възпявайки: „Благословен Си, Боже на отците ни!”

Втори канон на утренята, 7 песен, тропар
Неделя 4-та на Великия пост. Преп. Иоан Лествичник

Молете се в Божия дом

 

3008231247

Не се лишавайте от утешението да се молите в Божия храм. Домашната молитва не може да замени църковната.

Ако още не сте се научили на Иисусовата молитва, по-често повтаряйте по-кратката: Господи, помилуй!

***

Тъжно е, че не успяхме да се видим, но това не е без Божия воля. Да претърпим всичко заради Господа... А от духовното, молитвеното общение никой не може да ни лиши...

***

Сега се умножават „вестите за войни” (срв. Мат. 24:6), усилват се тревожните очаквания за войни с всичките им съвременни ужаси. Затова вярващите хора трябва да усилят своите молитви за мира на целия свят, и освен възнасяните молитви в храма, да добавят молитви за мир и в домашното си правило.

***

Само не унивайте, не падайте духом, не се отчайвайте. Господ няма да допусне скърби пряко Вашите сили.

***

Ако Господ Ви оставя още на земята при тези обстоятелства и тази обстановка, значи Той вижда някаква полза от Вашия живот <...> именно в тези условия, в които се намирате. Аз пък съм червей, а не човек...” (вж. Пс. 21:7), но и червейчето е полезно.

„Радость вечного общения”, серия „Каждому человеку”, Издательство Московской Патриархии Русской Православной Церкви, Москва, 2022

Превод: Десислава Главева

module-template3.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти