Вход

Православен календар

Да се довериш на Провидението

 

0712221500

За себе си само ще кажа, че понякога срещам неприятности, понякога затруднения, но най-голямо удовлетворение намирам, когато съм зает с нещо полезно.

Понякога чувствам затруднения, гледайки в бъдещето, но като не мога да си проясня неговата мрачност, успокоявам се, отвръщайки поглед от него и чакам, докато се появи някой друг лъч, който да ми посочи пътя.

Някому това може да се стори лекомислено, но аз го наричам доверие в Провидението. Ако аз желая нещо, но срещам препятствия в достигането предмета на желанията, тогава размислям, че не случайно те се изправят на пътя ми и затова без ропот забавям ход и чакам какво ще се случи по-нататък.

Мисля, че няколко години нерешимост са по-простителни от минута прибързаност особено когато се касае за целия живот. Който желае, нека да тича след измамния огън на щастието. Аз вървя спокойно, защото никъде не виждам постоянна светлина.

Предлагам Ви тези мисли, очаквайки справедливия съд от гледна точка на Вашия опит, като се надявам навреме да узная Вашето мнение.

Святитель Филарет Московский (Дроздов), Призовите Бога в помощь, Письма к светским лицам.

Прот. Божидар Главев

module-template13.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти