Вход

Православен календар

Игуменът на Дохиар: „Гърция скоро ще стане мюсюлманска страна”

 

280317 13 18

Игуменът на атонския манастир Дохиар архимандрит Григорий (Зумис) остро разкритикува имиграционната политика на гръцките власти

Повече от шестстотин години нашите предци са се борили с ислямизацията на Гърция. А сега идва времето, когато мюсюлманите ще бъдат повече от християните в нашата страна.

От древност Бог разделил народите и всекиму дал земя. Аз няма да отида в родината на другите, за да воювам с тях, но не желая да ги виждам и в моето отечество. Това не е шовинизъм.

Правителството забранява камбанния звън под предлог, че вдигал много шум, а когато мюезинът завика три пъти на ден - той няма ли да пречи? Ислямистите ненавиждат нашата вяра, ненавиждат Кръста, Христос и Богородица. И за съжаление, когато нашите архиереи отиват при бежанците, свалят кръста си, за да не ги дразнят.

Постепенно от палатките тези бежанци ще се заселят в хотелите и в домовете, които банките са отнели от нещастните гърци.

Тези, които ни управляват и допуснаха толкова имигранти тук, дори един поглед не искат да хвърлят на бездомните и нещастни гръцки граждани.

На своя исторически път Православната Църква е срещнала двама големи врагове: исляма и папизма. И днес, прегръщайки се един друг, те обединяват усилия да унищожат Гърция...

Те са изгаряли и колели нашите деди и мислите, че към нас ще се отнесат по-благосклонно, задето сме ги приели в нашата страна?!

Когато бяха изгонени от турците в Мала Азия, гърците се прибраха у дома голи, боси, гладни, осакатени.

Тези хора не са бежанци, те са завоеватели. Гърция стана убежище на дявола – всички безбожници и антихристи намират приют в страната на мъчениците и светиите.

Има голяма ненавист и желание Православието и Гърция да бъдат изтрити от лицето на земята. Кой ще отвърне на това зло? Нашите безбожни властници или Римският папа, станал обект на поклонение за някои православни?

За съжаление, всичко води натам, че скоро ще започнем да се причастяваме с опресноци и ще държим Корана в ръце.

Русские афины

Превод: Десислава Главева

module-template13.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти