Вход

Православен календар

За абортите

 

Мнозина казват, че без забрана на абортите е невъзможно да се реши демографският проблем в Русия, че заради абортите руската нация измира. Всичко това е истина, но главният корен на бедата е другаде. Просто нашата земя вече се измори да приема невинна кръв. Гласът на кръвта на убитите деца вика от земята и затова Небесният Бог проклина новите каиновци. Тези, които смеят да защитават по каквито и да било причини законността на аборта се намират под гнева Божий. За тях са закрити вратите на Новия Иерусалим. В него няма да влезе нито един убиец.

Престъпници са родителите, които убиват децата си, още по-големи престъпници са извършителите на абортите, които съвсем незаслужено наричат палачи. Все пак палачът изпълнява справедлива присъда, а те са маниаци, масови убийци, които изтребват невинни деца, подобно на цар Ирод. Но безкрайно по-големи престъпници са тези, които оправдават това злодейство. Макар да знаят, че тия, които вършат такива дела са достойни за смърт, те пак не само ги вършат, но са и благосклонни към ония, които ги вършат (Рим. 1:32).

Най-страшното е, че сред тези престъпници има и такива, които считат себе си за православни. Те крещят, че не трябвало да се заставя човек насила да прави добро, че тук трябвало да се разчита само на съвестта, а не да се привлича държавата. Но това е неправда. Волята на Небесния Бог е такава, че властта, която Той Сам е поставил на земята, е длъжна да следва не волята на народа, а Неговата воля. А името Му е Хранител на младенците (Пс. 114:5 – слав.). Той заповядва на властта да използва правото на меча за защита на малките дечица.

Бог е праведен и поради това за Него изобщо не е равноценна кръвта на убития и кръвта на убиеца. Той Сам е казал, че кръвта на невинния се умива само с кръвта на убиеца. Да, сега е времето на Новия Завет и нашето наказание е взел върху Себе Си Невинният Господ. Но тези, които вече знаят благодатта на Изкуплението и дръзват съзнателно да вършат беззакония, не могат да се възползват от плодовете на това Изкупление. Аз не вярвам на тези жени и мъже, които казват, че не са знаели, че убиват (когато са правели аборт - бел. прев.). Ако не са знаели, защо са се решили на аборт? За развлечение ли? Не, това е просто метеж против Бога и Неговото творение.

Когато ни казват, че забраната на абортите ще предизвика ръст на смъртността от нелегални аборти, трябва да отговорим, че така просто ще се извърши Божието Правосъдие и поредният убиец ще получи Неговото въздаяние. Престъпно и мерзко е да се защитават правата на убийците и да се презират правата на жертвите. Както е казал преизпълненият с любов Ефрем Сирин: "Който жали убиеца, ненавижда жертвата му".

Затова съм убеден, че нашите управници са длъжни пред Бога, Който ги е поставил да управляват Негово творение, да забранят абортите. Тогава множество грехове ще им бъдат покрити на Съдния Ден. Нека те да строят за себе си по един нов палат всяка година, но ако защитят невинно убитите, Бог ще им прости доста техни престъпления. В Деня на Съда те ще могат да покажат на Христа множеството оцелели деца и да Му кажат: "Ето децата, които аз по Твоята заповед спасих от смърт". И тогава Сам Бог ще спаси управниците от вечна смърт. Те ще могат да възлязат на Небето, за да получат от Господа на господарите наградата си. Защото Бог е казал: "Избавяй водените на смърт, и не се отказвай от обречените на убиване" (Притчи 24:11).

А тези, които убиват и още повече, които одобряват убийството, ги чака следното: те ще възкръснат пред Великия престол, изпод който ще потече огнената река, а против тях ще се изправят убитите деца. И как тогава ще устоят пред техните викове: "Господи, отсъди между нас и нашите убийци"? Къде ще намерят защита, какви аргументи ще предложат тогава, когато всички маски бъдат свалени? Огнената река ще ги свлече в езерото, горящо в огън и сяра. И димът от мъченията им ще се издига во веки веков.

Священник Даниил Сысоев, Гражданин Неба

Превод: Кирил Методиев

Други статии от същия автор:

module-template4.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти